Ki érti Isten titkos terveit?

Miért ríkatja meg kedvenceit? 

(Mécs)

A történelem megtanít rá: bármely történelmi fejlődés része lehet az üdvösségtörténetnek, és az isteni Gondviselés mindenkinek, s mindennek szerepet szán e történetben; kezdettől kijelöli az utat, meghatározza azt a grafikai görbét, mely a fejlődés zenitjét és a zuhanás hullámvölgyét hűségesen tükrözi - le a szakadék netovábbjáig; megengedi, hogy pusztító orkán terebélyes tölgyeket csavarjon ki tövestől és nyíló rózsákat tépjen szét ezer felé; - megadja a kegyelmet, hogy a súlyos megrázkódtatások dermedt fásultságok után a gyökerek új életerőt tápláljanak az eltikkadt ágakba, és azok új virágzásba borulva, edzetten kiállják az őskeresztények kálváriás meredekének minden kapaszkodóját -, fel egészen a vértanúság csúcsáig!

Boldog az az ember, aki az Úrban bízik és minden reménye az Úr. Olyan lesz mint a vizek partjára ültetett fa, amely a víz fölé növeszti gyökerét, és nem fél ha jön a szárazság. Mindig zöld a levele, a száraz idő nem nyugtalanítja, sohasem szűnik meg gyümölcsöt teremni. ( Jer. 17,4 4-8.)

forrás:

Balanár Mihály

Szent Pio Atya - a titokzatos karizmatikus

A bejegyzés trackback címe:

https://s-meg-kell-a-buzanak-erni.blog.hu/api/trackback/id/tr635601938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása