Minden az igaz emberséggel kezdődik, a kifejezés bibliai értelmében. Azzal, hogy szívünk teljes határozottsággal az igaz, a szép és a jó felé irányuljon.

Ha a lélek beleegyezik, Isten új sugallatokkal új lépésekkel hívja hitben és szeretetben. " A jók, - mondja Ferenc - mint a napvilág a hajnalban, egyre jobban növekednek fényességben. Olyan ez, mint egy hegyi túra. Isten velünk jár. Szeretete sürgeti szívünket, hogy siessünk, és ösztönöz, hogy jól használjuk fel, amit Tőle kaptunk. "

Ha a lélek kivonja magát a játékból és visszautasítja, amit Isten kér, akkor Isten végtelen irgalmában elölről kezdi a játékot: megtérésre hívja a bűnöst. És ha a bűnös most már meghallja a szavát, minden újra kezdődhet, mint a bűn előtt. 

Nem gondolható el olyan eset is, amikor a lélek kényelemszeretetből csak félig-meddig hűséges? Megelégszik valamilyen becsületbeli magatartással, de nem válaszol teljes odaadással Istennek. Nem mondd egészen igent, de nem is utasítja vissza. Ferenc úgy látja, hogy a lélek ilyenkor csak áltatja magát. " Ebben az állapotban nem is lehet hosszabb ideig kitartani; aki nem nyer az veszít, aki nem emelkedik az lefelé megy a létrán, aki nem győz, az elveszíti a csatát."


forrás:

Szalézi Szent Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://s-meg-kell-a-buzanak-erni.blog.hu/api/trackback/id/tr744996747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása