Mind a fiatalokkal, mind az idősekkel nagyon sokszor előfordul, hogy az őket sújtó csapásokat, Isten büntetéseként könyvelik el. Úgy gondolják, hogy bizonyára valami rosszat követtek el, és Isten megpróbáltatásokkal ad nemtetszésének kifejezést. Ez azonban nem minden esetben helytálló. Igaz, hogy vannak büntető célzatú megpróbáltatások, sok esetben azonban a mi bölcs Istenünk és Atyánk azzal a szándékkal enged meg szenvedéseket gyermekei életében, hogy próbára tegye őket, csiszolja jellemüket. Sokszor szükségtelenül gyötörjük magunkat, azt képzelve, hogy Isten, akit szolgálunk, semmiképpen sem hagyna minket szenvedni, ha nem akarna valamilyen bűnünkért sújtani.

Ez téves filozófia. Vannak próbatevő - tehát nem büntető - szenvedések is. Hitünk, béketűrésünk, állhatatosságunk próbái ezek, és nem büntetésként sújtanak valamilyen gonoszságunkért. Isten megpróbálja népét, tanítja, neveli, alakítja arra a feladatra, amelyet idővel be kell töltenie. Tudjuk azt, hogy "akit szeret az Úr, megdorgálja". Tehát a próbák nem mindig Isten nemtetszésének a jelei. Nagyon sokszor Isten szeretetéről tanúskodnak, és arról, hogy Istennek gondja van ránk.

_______________________________________________________

Akkor járunk el helyesen, ha Isten áldó kezébe tesszük le életünket, egyedül tőle várva segítséget - Tőle, akinek "gondja van reánk" - ,és minden dologban alárendeljük magunkat neki, a bölcs és mindentudó Istennek. 

Minél előbb megtanuljuk kimondani: "Ne az én, hanem a Te akaratod legyen meg", annál hamarabb kerülünk abba a helyzetbe, hogy teljesülhetnek szívünk kívánságai. Ezt nem könnyű megtanulni, de ezt az életszemléletet érdemes magunkévá tenni. Ha már eljutottunk addig, hogy Isten akarata előtt minden esetben vidám szívvel tudjunk meghódolni, akkor mi is megtanuljuk, hogy Isten minden megpróbáltatást javunkra fordíthat. Nem számít, hogy milyen  súlyosak voltak, és mennyi ideig tartottak, gyümölcsükért nem lesz okunk panaszkodni sem most, sem az eljövendő világban.

forrás:

C.B. Hayes - Isten küldött egy embert

A bejegyzés trackback címe:

https://s-meg-kell-a-buzanak-erni.blog.hu/api/trackback/id/tr195064252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása