Milyen boldog az az ember, aki megtanult jól imádkozni!

Szinte megtalálta itt a földön már a mennyország ajtaját, annak titkos kulcsát. Nem kell semmi mást tennie, mint kinyitnia ezt az ajtót és máris a mennyország kellős közepében találja magát. Vagy nem az égiek közé viszi az ima? Nem Istennel beszél az, aki imádkozik? Aki pedig megtanulta a szemléődést, aki megszokta, hogy Istent nézze, szépségével töltekezzék, benne gyönyörködjék, valóban a mennyországot találta meg! Vagy nem Isten szépsége és szeretete jelenti a mennyországot?
Hogyne lángolna ez a szerencsés ember az ima bensőséges perceiben, amikor az isteni szépség élvezése együtt jár a szeretet lángolásával is. Isten "látása" és a szeretet ikertestvérek.

Jól imádkozni nem könnyű!

Az imából erőt, megnyugvást meríteni még nehezebb. Hányszor vonulnánk vissza szívünk kamrájába, hányszor emelnénk fel értelmünket az Istenhez, ha erre képesek volnánk... Sokszor ima helyett csak gyötrődünk. A szárazság kiszikkasztja, megbénítja akaratunkat. Bárhova fordulunk egyedül találjuk magunkat, Istent nem leljük.

Kevesen emelkednek fel Krisztus nyomában a gyötrődés idején a megnyugváshoz, az Atya akaratára hagyatkozáshoz. Ilyenkor nehezen mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod." Pedig enélkül nincs, nem lehet megnyugvás.

A tökéletességhez tartozik a gyakori, mind sűrűbb, egyszerű állandó imádság. Ki képes erre önmagától, amikor még "azt sem mondhatja senki: Jézus az Úr, hacsak a Szentlélek által nem" - Kor.12,3

"Gyöngeségünkben segítségünkre van a Lélek" - Róm.8,26

Lelkünk bensőjében Ő szentel meg, Ő ébreszti fel bennünk a szeretet, Ő köt egybe Jézussal és az Atyával, Ő adja ajkunkra a szót, érezteti meg velünk az isteni igazságok ízét, Ő ad kitartást, állhatatosságot, tüzet, lángolást, izzást, a léleknek. Benne van minden reményünk.

forrás:
Rendesi M. György - Egyéniségünk kibontása (182.oldal)

A bejegyzés trackback címe:

https://s-meg-kell-a-buzanak-erni.blog.hu/api/trackback/id/tr97102463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása