Az Úr Jézus vár, várja, hogy ajtót nyissunk.

Igen, ilyen a mi Istenünk. Mi emberek elfordultunk tőle. Azt képzeljük, boldogok lehetünk, boldogulhatunk nélküle, sőt Isten ellenére. Nem látjuk a saját elveszett, reménytelen, kilátástalan helyzetünket. De Isten, az Atya mindezt átlátta, és elkészítette a megoldást, pedig ennek az ára egyszülött Fiának a halála volt. A Római levélben olvashatunk Istennek erről az érthetetlen szeretetéről:

"Az Isten pedig a mi hozzánk való szeretetét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt" - Róma 5,8.

Ez az Isten, aki ennyire szeret minket, akinek kétszeresen is jussa van ránk, - nem erőszakoskodik. Ha ugyanezt nem a nyáj, hanem az egyes juhok, az egyes ember oldaláról vizsgáljuk, még szembeötlőbb Istennek ez a végtelen és türelmes szeretete, hiszen Jézus Krisztus minden egyes ember életének, "szívének" az "ajtaja" előtt áll és "zörget" - Jelenések 3,20-ban ezt mondja magáról az Úr Jézus:

"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja a hangomat és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő énvelem."

Ezek a képek: Jézus Krisztus az ajtó előtt - azt jelentik, hogy Ő mindenkinek kínálja az Istennel való megbékülés, a megváltás lehetőségét.

Aki meghallja a zörgetést, kinyitja élete ajtaját és az Úr Jézust, mint személyes Megváltóját behívja, ahhoz beköltözik. Életét kitakarítja, meggyógyítja, újjá teremti, bővölködő és örök élettel ajándékozza meg, testét pedig templomává teszi.

Isten megváltása soha nem automatikus. A mindenható Isten egészen egyszerűen "átprogramozhatna" minket, mint egy elromlott komputert, de nem teszi. Mivel az igazi szeretet tisztelet is jelent, a Biblia Istene még a jót, a megváltást sem erőszakolja ránk, mert szereti és tiszteli az ember személyiségét és szabad akaratát. A végsőkig arra törekszik, hogy meggyőzzön minket, hogy saját belső, tudatos döntésünk alapján, Őt viszontszeretve válasszuk.

Isten az emberrel nem olyan kapcsolatot akar, amilyen kapcsolata egy programozónak a komputerével van, hanem valódi kapcsolatot, jelentéssel teli igazi közösséget. Ezért igazi döntést vár tőlünk és a döntésünket tiszteletben tartja.

Ez azért van így, mert Isten az embert arra teremtette, hogy legyen kit szeretnie. Az Istennel való meghitt szeretet-kapcsolatra, "BARÁTSÁG"-ra teremtetett. Ezt is jelenti az, hogy Isten az embert a saját "képmására" alkotta - 1Mózes 1,27. Egy ilyen kapcsolat csak szabadságban valósulhat meg, szabad partnerek között. Egy komputerrel, nem lehet barátságot kötni! Ezért Isten választási szabadságot adott az embernek, engedte dönteni. Az ember pedig az Isten elleni lázadást választotta. Isten még ezek után sem hagyott minket a sorsunkra, hanem utánunk jött Krisztusban. 

Jézus Krisztus azért halt meg, és azért áll ott az életünk ajtaja előtt és zörget, hogy ismét erre az eredeti helyünkre, az Istennel való barátságra kerülhessünk vissza, hogy az Isten-képűségünk helyre állhasson. 

A "Jó pásztor " példázat szerint az Úr Jézusnak "az ajtónálló ajtót nyit" - János 10,3.

Irgalmas Istenem, emlékezz meg a szenvedőkről, a szenvedélyfüggőkről, a kétségbeesettekről, valamint a betegségben és szenvedésben lévő erőtlenekről.

Bocsásd meg gyengeségeiket azoknak, akiknek szükségük van a te irgalmasságodra.

Tekints rájuk jóindulattal, gyógyítsd meg lelküket és testüket egyaránt.

A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.

-----------------------------------------------------------------------------

"Ha vétkeitek olyanok is, mint a skarlát,

fehérek lesznek mint a hó"     ( Iz. 1,18 )

"Jöjjetek Hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és Én felüdítelek titeket"  ( Mt. 11,28 )

"Nem tudom szeretni azt a lelket, akit beszennyez a bűn. Ha azonban bánatot érez, nagylelkűségem határtalanná válik iránta, Irgalmam beborítja s megigazulttá teszi őt"  ( Szt. Fausztina Naplója, 1728 )

süti beállítások módosítása