Egy szentség hírében meghalt nápolyi papnak,

Don Dolindo Ruotolnak adta ezt a tanítást az Úr:


Miért vagytok nyugtalanok és megzavarodottak? Hagyjátok rám a gondjaitokat, minden ügyeteket és megnyugszotok. Bizony mondom, hogy minden valódi, vak és teljes odaadási aktusotok meghozza a hatást, amit kívántok és megoldja a tüskés szituációkat.

Az, hogy Rám hagyatkoztok, nem azt jelenti, hogy aggódtok, nyugtalankodtok és kétségbeestek, majd végül izgatottam kértek Engem, hogy segítsek. A Rám hagyatkozás azt jelenti: nyugodtan csukjátok be a lelketek szemét és adjátok át magatokat Nekem, hogy fölvegyelek a karomba és átvigyelek a túlsó partra, mint egy anya az alvó kisgyermekét.

Ami összevisszává tesz és nagyon árt nektek, az a grüblizés, egy gondolat körül forgás és az aggodalmaskodás, amivel kínozzátok magatokat, mert azt hiszitek minden áron nektek kell mindent megoldani. 

Mennyit tudok tenni, ha a lélek lelki és anyagi szükségleteiben Hozzám fordul, Rám néz és azt mondja: "Gondoskodj Te!" és közben becsukja a szemét, és elnyugszik Bennem. 

Kevés kegyelmet kaptok, ha gyötritek magatokat, hogy megkapjátok. De nagyon sokat kaptok, ha az imátok teljes önátadás. 

A szenvedésben imádkoztok, hogy vegyem el azt, de úgy vegyem el ahogy ti elképzelitek .... Hozzám fordultok, de azt akarjátok, hogy alkalmazkodjam a ti elgondolásotokhoz. Olyanok vagytok mint az a beteg, aki az orvostól egy kúrát kér, de ő maga akarja előírni, hogy az milyen legyen.

Ne így imádkozzatok, hanem úgy ahogy tanítottalak a Miatyánkban. Szenteltessék meg a Te Neved azt jelenti: "Dicsőítsen meg ez a bajom és szorongatásom". Jöjjön el a Te Országod azt jelenti: " Minden építse a Te Országodat bennünk és a világban". Legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is, azt jelenti: "Tégy ebben az ügyben úgy, ahogy a legjobbnak látod az öröklétünk és földi életünk szempontjából".

Ha igazán azt mondjátok: " Legyen meg a Te akaratod!" vagy: "Gondoskodj TE!" Akkor beavatkozom egész mindenhatóságommal és megoldom a kilátástalan helyzetet.

És ha azt látod, hogy a helyzet rosszabbodott, ahelyett, hogy javult volna? - Ne nyugtalankodj! Csukd be a szemed és mondd bizalommal: " Legyen meg a Te akaratod, gondoskodj TE!" Bizony mondom neked, gondoskodni fogok, beavatkozom, mint egy orvos és akár csodát is teszek ha kell.

Azt látod, hogy a beteg állapota rosszabbodott? Ne nyugtalankodj, hanem csukd be a szemed és mondd: "Gondoskodj TE!" Bizony mondom neked gondoskodni fogok. 

Az aggodalmaskodás, nyugtalankodás és egy dolog következményein való grüblizés a Rám hagyatkozás ellen van. Ez olyan, mint annak a gyereknek a türelmetlensége, aki azt kívánja, hogy az anyja gondoskodjon szükségleteiről, de közben mégis maga akarja megoldani a dolgot és ötleteivel, szeszélyeivel csak zavarja az anyja munkáját.

Csukjátok be a szemeteket, és engedjétek, hogy a kegyelem, áradata hordozzon. Csukjátok be a szemeteket, és forduljatok el a jövőért való aggodalmaskodástól, mint valami kísértéstől. Nyugodjatok bennem!

Higgyetek a jóságomban! És szeretetemre mondom, hogyha így kértek: "Gondoskodj TE!" Akkor egészen átveszem a gondoskodást, megvigasztallak, megszabadítalak és vezetlek. - És ha más úton kell vezetnem téged, mint amit ti gondoltatok, akkor tanítalak. A karomban hordozlak, nincs hatásosabb orvosság, mint az Én szeretetem beavatkozása. Csak akkor gondoskodom, ha becsukjátok szemeteket.

Álmatlanul hánykolódtok, mindent föl akartok mérni, kikutatni, mindenre gondolni és emberi erővel akartok mindent megoldani. Vagy, ami még rosszabb, emberekben bíztok, az ő beavatkozásukban reméltek. Ez akadályozza az Én szavaimat és szándékaimat. Mennyire szeretném ezt az odaadást tőletek, hogy megajándékozzalak! Mennyire szomorít, amikor ilyennek talállak titeket. - A sátán éppen ezt akarja, hogy nyugtalanok legyetek, hogy kivonjon az  Én működésem alól. Azt akarja, hogy egészen emberi kezdeményezésnek adjátok át magatokat. Egyedül Bennem bízzatok! Nyugodjatok el Bennem. Hagyatkozzatok egészen Rám.

Csodákat teszek, abban a mértékben, amennyire átadjátok magatokat Nekem, amennyire bíztok Bennem. Kegyelemkincseket adok, ha egészen szegények vagytok. ( Nem ragaszkodtok a saját elképzeléseitekhez. A ford.) Ha megvannak a segítő forrásaitok, akármilyen kis mértékben is, vagy ilyeneket kerestek, akkor természetes síkon mozogtok. A dolgok természetes lefolyását követitek, amit  a sátán gyakran megzavar. Aki mindent kikutat és mérlegel az nem tesz csodákat, még a szentek sem.

Ha azt látod, hogy minden egyre csak jobban összezavarodik, mondd becsukva a lélek szemét: " Jézus, gondoskodj TE!" és tereld el a gondolataidat aggódásod tárgyáról, mert nehéz neked a bajt látni és mégis bízni Bennem. Tereld el a gondolataidat önmagadról! És tégy így minden szükségleteddel kapcsolatban.

Tegyetek mindnyájan így és állandó, nagy, csendes csodákat fogtok látni. Gondoskodni fogok mindenről, biztosítalak benneteket.

Imádkozzatok mindig így Rám hagyatkozva és nagy békesség fog eltölteni, akkor is, ha az áldozat és engesztelés kegyelmét adom nektek. Akkor is, ha szeretetem szenvedést rak rátok. Lehetetlennek tűnik ez neked? Csukd be a szemed és mondd egész lelkedből: "Jézus, gondoskodj TE!" Ne félj, gondoskodni fogok. Te pedig áldani fogod a nevemet és magadat megalázod. A te imáid nem érnek annyit, mint a bizalom ráhagyatkozásának egyetlen aktusa. Gondold ezt meg. Nincs hatásosabb novéna mint ez: 

"JÉZUSOM, RÁD HAGYATKOZOM, GONDOSKODJ TE!"

" ... Amikor a bűnt elkövetjük, vagyis tudva és akarva nem engedelmeskedünk Isten parancsának, akkor ehhez még ideológiát is gyártunk. Ugye tudjuk, hogy mit jelent az, hogy ideológia ? Mellébeszélés. Vagyis abban a tévedésben élünk, hogy ez nekünk jó, pedig az a jó amit az Isten akar.

Az imádságunk és minden érzésünk, vágyunk, gondolatunk és akaratunk arra irányul, hogy Isten gondolatai vágyai és akarata valósuljanak meg bennünk, ehhez igazítjuk magatartásunkat és cselekedeteinket, akkor nem csak valónkkal tiszteljük az Istent, hanem szívünkben is közel leszünk hozzá, és akkor boldogok leszünk itt a földön is és az örök életben is.

Tehát mik a jó cselekedetek és szokások?  Amely Istennek hagyott üzenet ,és amelyek segítik az örök üdvösség elnyerését. Ámen ..."

forrás:

Részlet Ágoston Atya beszédéből: 2013.02.12.

A megpróbáltatások áldássá válhatnak.

Az áldás azonban nem a megpróbáltatásban van, hanem a lelkünkben, ahogy a megpróbáltatást fogadjuk és viseljük. Ha türelmetlenül és sorsunk ellen zúgolódva hordjuk, akkor a megpróbáltatás átkot és nem áldást rejt magában. A gazdagító célzatú, de türelmetlenül viselt szenvedés nyomán koldusabbak leszünk.

De ha megpróbáltatásainkat türelemmel viseljük, tudva azt, hogy a próbák a mi szerető Atyánk eszközei, s általuk akarja megtanítani velünk, amit másként nem tanulnánk meg, akkor áldjuk az Ő sújtó kezét, és a szenvedések útján küldött mennyei üzenet egyben vigaszt is rejt magában. 

Azt se felejtsük el soha, hogy Istennek nem jelent problémát rabságunk bilincseit széttörni. Ő nem szűkölködik az eszközökben, amelyekkel szabaddá tehet. Lehet, hogy mi semmi kiutat nem látunk gyötrő helyzetünkből, de Isten nincs korlátok közé szorítva. Mivel mi nem látjuk a szabadulás útját, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy nincs is szabadulás, és helyzetünk reménytelen. Meg kell tanulnunk tekintetünket a lehetetlennek látszó körülményekről Istenünkre emelni, akinél semmi sem lehetetlen. Ahol az emberi segíteni akarás csődöt mond, Isten ott is mindig tud segíteni.

A Szentírás bizonyságot tesz arról, miként bánik Isten az emberrel. Mi is megfigyelhettük a Gondviselés munkáját mások és a magunk életében. Ezek alapján látnunk és hinnünk kell, hogy Istennek mindig, minden akadályozó körülmény ellenére is hatalmában áll szándékát megváltoztatni. A múlt eseményei tanúskodnak arról, hogy áldott tervének szolgálatába állítja a leglehetetlenebb helyzeteket, és minden emberi képzeletet túlszárnyal az a változás, ami belőlük kibontakozik.

forrás:

C.B. Hayes - Isten küldött egy embert. 

Mind a fiatalokkal, mind az idősekkel nagyon sokszor előfordul, hogy az őket sújtó csapásokat, Isten büntetéseként könyvelik el. Úgy gondolják, hogy bizonyára valami rosszat követtek el, és Isten megpróbáltatásokkal ad nemtetszésének kifejezést. Ez azonban nem minden esetben helytálló. Igaz, hogy vannak büntető célzatú megpróbáltatások, sok esetben azonban a mi bölcs Istenünk és Atyánk azzal a szándékkal enged meg szenvedéseket gyermekei életében, hogy próbára tegye őket, csiszolja jellemüket. Sokszor szükségtelenül gyötörjük magunkat, azt képzelve, hogy Isten, akit szolgálunk, semmiképpen sem hagyna minket szenvedni, ha nem akarna valamilyen bűnünkért sújtani.

Ez téves filozófia. Vannak próbatevő - tehát nem büntető - szenvedések is. Hitünk, béketűrésünk, állhatatosságunk próbái ezek, és nem büntetésként sújtanak valamilyen gonoszságunkért. Isten megpróbálja népét, tanítja, neveli, alakítja arra a feladatra, amelyet idővel be kell töltenie. Tudjuk azt, hogy "akit szeret az Úr, megdorgálja". Tehát a próbák nem mindig Isten nemtetszésének a jelei. Nagyon sokszor Isten szeretetéről tanúskodnak, és arról, hogy Istennek gondja van ránk.

_______________________________________________________

Akkor járunk el helyesen, ha Isten áldó kezébe tesszük le életünket, egyedül tőle várva segítséget - Tőle, akinek "gondja van reánk" - ,és minden dologban alárendeljük magunkat neki, a bölcs és mindentudó Istennek. 

Minél előbb megtanuljuk kimondani: "Ne az én, hanem a Te akaratod legyen meg", annál hamarabb kerülünk abba a helyzetbe, hogy teljesülhetnek szívünk kívánságai. Ezt nem könnyű megtanulni, de ezt az életszemléletet érdemes magunkévá tenni. Ha már eljutottunk addig, hogy Isten akarata előtt minden esetben vidám szívvel tudjunk meghódolni, akkor mi is megtanuljuk, hogy Isten minden megpróbáltatást javunkra fordíthat. Nem számít, hogy milyen  súlyosak voltak, és mennyi ideig tartottak, gyümölcsükért nem lesz okunk panaszkodni sem most, sem az eljövendő világban.

forrás:

C.B. Hayes - Isten küldött egy embert

Isten az én Atyám

( Eugénia anya imája )

Mennyei Atyám! Milyen jó tudni, hogy te Atyám vagy, én pedig gyermeked vagyok! Amikor lelkemre sötétség borul és keresztem túl nehéz, oly jó, hogy azt mondhatom: Atyám hiszem, hogy szeretsz!

Igen! Hiszem, hogy te Atyám vagy, én pedig gyermeked!

Hiszem, hogy végtelen szeretettel szeretsz.

Hiszem, hogy éjjel-nappal őrködsz felettem, és hogy tudtod nélkül egy hajszál sem veszhet el fejemről.

Hiszem, hogy végtelenül bölcs vagy, és nálam sokkal jobban tudod,mire van szükségem.

Hiszem, hogy végtelenül hatalmas vagy, s még a rosszat is jóra tudod fordítani.

Hiszem, hogy végtelenül jó vagy, és mindent a javukra fordítasz azoknak, akik szeretnek Téged. Még a bántalmazások közepette is a Te gyógyító kezedet csókolhatom meg!

Hiszek, de növeld bennem a hitet, a reményt és a szeretetet!

Taníts engem mindig meglátni szeretetedet, amely életem minden eseményét irányítja.

Atyám! Te mindent tudsz, mindent látsz, jobban ismersz engem, mint én önmagamat. Te mindent megtehetsz és szeretsz engem.

Atyám, mivel azt kívánod, hogy mindig Hozzád folyamodjunk, most nagy bizalommal kérlek Téged Jézussal és a Szűzanyával ........ ( itt kérhetjük a kívánt kegyelmet ) 

Erre a szándékra az Ő Szent Szívükkel egyesülve felajánlom Neked imáimat, áldozataimat és önmegtagadásaimat, minden cselekedetemet s még nagyobb hűségemet kötelességeim teljesítésében.

Add nekem a Szentlélek világosságát, kegyelmét és erejét!

Erősíts meg Szentlelkeddel úgy, hogy Őt soha meg ne szomorítsam, s a megszentelő kegyelmet soha el ne veszítsem.

Atyám, ezt Szent Fiad, Jézus Krisztus nevében kérem tőled!

 


forrás: 

A Mennyei Atya szól szeretett gyermekeihez 

Eugénia Elisabetta Ravasio nővérnek adott üzenetek

Házasságunk megmentéséért

Szent őrangyalom, te látod, hogy a hozzám legközelebb álló emberrel, a feleségemmel / férjemmel megromlott a viszonyom.

Mi, emberi gyarlóságunk közepette nem találjuk a kiutat kapcsolatunk javítására, de tudom, hogy te meg tudod találni annak módját, hogy figyelmeztetést, indíttatást adjál alkalmas időben legalább egyikünknek, hogy újból az egység felé tudjunk közeledni.

Kérlek szent őrangyalom, szólj feleségem / férjem őrangyalának, és cselekedjetek minél előbb, mert különben a szakadék csak mélyül közöttünk, annak ellenére, hogy tudjuk be kellene temetnünk azt.

Kérlek segítsétek az egység helyreállítását megtört kapcsolatukban.

A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.

Kibékülés angyalai

Szent őrangyalom! Te látod, hogy X.Y.-nal összevesztünk haragban vagyunk. Tudom, hogy ez nem kedves Istennek, ezért szeretnék javítani ezen a helyzeten. Tudom, hogy ti, szent angyalok hozzájárulhattok minden Istennek kedves emberi megoldáshoz, így a mi haragunk lecsillapításához és kibékülésünkhöz is.

Ezért kérlek szent őrangyalom, járj közben haragosom, X.Y. őrangyalánál, hogy megtaláljuk annak módját, hogy mindketten a kibékülés irányába elinduljunk.

Kérlek találjátok meg azokat az eszközöket, melyek segíthetnek minket a kibékülés eléréséhez.

Csomóbogozó Szűzanya, Angyalok Királynője, kérlek járj közben értünk, és erősítsd meg őrangyalainkat, hogy valóban hatékony eszközt találjanak kibékülésünkhöz, hogy  majd békénknek örvendezve dicsérhessük szent nevedet,

Krisztus, a mi urunk által. Ámen.

Bármikor kérhetjük:

"Szent angyalom, menj oda, ahol épp most szentmisét mutatnak be, végy egy cseppet a drága szent Vérből és cseppentsd ............ szívébe."

forrás: Angyal Imakönyv.

Ha minden angyal, a világ minden lángelméje tanulmányozta volna, mi válik hasznodra, ebben vagy abban a helyzetben, miféle szenvedés, kísértés vagy fájdalmas veszteség, nem találhattak volna hozzád illőbbet, mint az ami ért.

Isten örök gondviselése kezdettől fogva kigondolta, hogy ezt a keresztet saját Szívéből értékes ajándékként neked adja.

Mielőtt elküldötte volna, mindentudó szemével megszemlélte, isteni értelmével átgondolta, bölcs igazságosságával megvizsgálta, szerető irgalmával átmelegítette.

Mind a két kezével megmérte, hogy egy milliméterrel se legyen nagyobb, egy milligrammal se nehezebb a kelleténél. Azután megáldotta szent nevével, fölkente kegyelmével, beléje lehelte vigaszát, és még egyszer rád és bátorságodra pillantott.

Így most egyenesen az égből jön feléd, mint Istennek hívása, s könyörülő szeretetének ajándéka, hogy egészen önmagaddá légy, és Istenben megtaláld beteljesülésedet.

forrás: Szalézi Szent Ferenc

A szenvedésben egyszer kiejtett "Áldott legyen az Isten" többet ér ezer "Hála Isten"-nél, melyet jó sorsunkban hangoztatunk.

forrás: Avilai Szent János

Gondolom, szeretnétek megtudni milyen a langyos lélek állapota. Nos, a következő. Egy langyos lélek még nem teljesen holt Isten szemében, mivel a lelki életét alkotó hit, remény és szeretet nem hunyt ki benne teljesen. Hite azonban nem buzgó, reménye nem szilárd és szeretete nem lángol ...

Semmi sem hat rá mélyen. Igaz meghallgatja Isten szavát, de gyakran untatja. Kicsit fáradtan hallgatja, kicsit szokásból, mint aki azt gondolja, hogy már eléggé ismeri, vagy már eléggé megvalósította. A kicsit hosszabb imától irtózik. Elméjét annyira lefoglalja a tevékenység, hogy alig fejezte be az egyiket, már a másikba kap ...

Szegény lelke mintha halálküzdelmet vívna. Már húsz éve tele van szent vágyakkal, de közben semmit sem változtatott rossz szokásain. Hasonló ahhoz az emberhez, aki irigyli azt, aki a diadalszekéren áll, de még csak a lábát sem méltóztatik megmozdítani, hogy maga is felszálljon. A föld javaiért nem akar lemondani az örök javakról. De valójában nem akar se kimenni ebből a világból, se a mennybe menni, és ha az időt fájdalom és kereszt nélkül tudná eltölteni, soha nem kívánkozna el ebből a világból. Ha azt halljátok tőle, hogy ez az élet olyan hosszú és nyomorúságos, ez csak akkor történik, nem minden alakul kívánságai szerint. 

Ha a jó Isten valahogyan arra akarja kötelezni, elszakadjon ettől az élettől, ezért kereszteket és ínséget küldd rá, felháborodik, nekikeseredik, panaszkodik és jajong, gyakran kétségbe is esik. Mintha nem akarná többé elismerni, hogy mindezeket a jó Isten küldi az ő javáért, hogy elszakítsa őt az élettől, Magához vonzza. Mit tett, hogy ezt érdemelte? - gondolja magában. Sokan nagyobb bűnösök, mint ő, s mégsem szenvednek ennyit.

A jólét napjaiban nem feledkezik el Istenről, de önmagáról sem! Szépen el  tudja sorolni azokat az eszközöket, amelyeket alkalmazva ilyen sikert ért el. Azt gondolja, hogy nem sokan értek volna el hasonló sikert. Ezt ismételgeti, s szereti, ha mások is ismétlik. Valahányszor hallja mindig újra örül. Akik hízelegnek neki azokkal igen kedvesen bánik. Azokkal szemben viszont, akik nem adják meg neki a szerinte megérdemelt tiszteletet, rendkívül hűvös, közömbös, mintha csak azt mondaná, mennyire hálátlanok és mennyire nem érdemlik meg, hogy jót tett velük.

Igaz, a langyos keresztény még elég szabályosan teljesíti kötelességeit, legalábbis látszólag. Minden reggel térdenállva imádkozik. Biztos, hogy húsvétkor minden éveben a szentségekhez járul, sőt esetleg évente többször is. Azonban mindebben annyi a kelletlenség, annyi a hitványság és a közömbösség, oly kevés a felkészültség, oly kicsi az életmódbeli változás, hogy világosan látszik: kötelességeit csak megszokásból teljesíti, mivel éppen ünnep van, s ilyenkor így szokott tenni ...

Ami imáját illeti, nos egyedül Isten tudja, hogyan imádkozik: sajnos előkészület nélkül. Reggel nem a jó Istennel van elfoglalva, még kevésbé szegény lelke üdvösségével, hanem a tengernyi munkára gondol. Elméjét annyira megtöltik a földi gondok, hogy ott nincs többé hely Isten számára. Arra gondol, mit tesz aznap, hová küldi gyermekeit és szolgáit, hogyan sietteti munkáját. Igaz térdelve imádkozik, de se azt nem tudja mit kérjen a jó Istentől, se azt mire van szüksége, sőt még azt sem, ki előtt térdel. Tiszteletet nélkülöző cselekvésmódja bizony hamar megnyilvánul. Szegény aki nyomorúsága ellenére nem akar semmit és szereti saját szegénységét. Szinte reménytelen beteg, aki megveti az orvosokat és szereti saját kóros állapotát.

A langyos lélek nem követ el súlyos bűnöket. Viszont egy kis rágalomból, hazugságból, gyűlölködő érzésből, ellenszenvből, féltékenységből, kis színlelésből nem csinál nagy ügyet. Ha nem kapja meg azt a tiszteletet, amelyet véleménye szerint megérdemel, értésetekre adja, mégpedig olyan ürüggyel, hogy a jó Istent éri sérelem; persze inkább ezt kellene mondania: ő van megsértve ...

Igaz, a szent szertartások alatt nem akar aludni, hiszen fél is attól, hogy ezt észreveszik, de óvakodik a legkisebb erőfeszítéstől is. Az ima és a szentmise idején nem akar elszórakozni, mivel azonban ez küzdelmet jelentene, türelemmel elviseli a szórakozottságot, hangsúlyozza, hogy nem szereti. A böjti napok szinte semmit sem jelentenek, egyrészt mivel előrehozza az ebéd idejét, másrészt meg olyan bőségesen reggelizik, hogy az felér egy vacsorával; arra hivatkozik, hogy a mennyországot nem éhséggel kell meghódítani.

Ha valami jót tesz szándéka nem mindig tiszta: tetszésére akar lenni valakinek, vagy együttérzés fűti, olykor meg a világnak akar tetszeni.

Számukra a súlyos bűn kivételével minden megengedett ... Szeretnek jót tenni, de szeretnék, hogy ez ne kerüljön túlságosan sokba, vagy csak nagyon kicsibe. Szeretnék látni a betegeket, de ehhez az szükséges, hogy maguk a betegek keressék fel őket. Van miből alamizsnát adniuk, tudják is, hogy ez és ez az embere rászorul, azonban megvárják, míg az maga jön kérni; nem előzik meg.

Még többet is mondhatunk: a langyos életet folytató ember végez jó cselekedeteket, szentségekhez járul, rendszeresen megjelenik a szertartásokon, de mindezekben igen kevés a hit, az is csak gyönge és erőtlen, reménye a legkisebb próbatételre meginog, Isten és emberszeretete langyos, nincs benne semmi öröm. Mindaz amit tesz nincs teljesen elveszve, de nem sok hiányzik hozzá.

forrás:

Gerard Rossé - A Szent Plébános.

- Vianney Szent János példabeszédeiből - A pünkösd utáni 18. vasárnapra -

A hegyi beszédtől kezdve Jézus sürgeti a szív megtérését: az embertárssal való kibékülést, mielőtt áldozatot mutatnánk be az oltáron, az ellenség szeretetét és az üldözőkért mondott imát, az Atya imádását "titokban" (Mt 6,6), a szószaporítás kerülését, a szívből jövő megbocsátást az imában, a szív tisztaságát és az országa keresését.  Ez a megtérés teljesen az Atya felé irányul, gyermeki.

A szív, mely ily módon a megtérés mellett dönt, a hitben tanul meg imádkozni. A hit gyermeki ragaszkodás Istenhez, túl azon, mit érzünk vagy megértünk. Az által lehetséges, mert a szeretett Fiú megnyitotta nekünk az utat az Atyánál. Kérheti tőlünk, hogy "keressük" és "zörgessünk", mert ő maga az ajtó és az út.

Ahogy Jézus imádja az atyát és hálát ad neki, mielőtt ajándékaiban részesül, úgy tanítja nekünk is ezt a gyermeki merészséget;

"ha imádkoztok és könyörögtök valamiért, higgyétek, hogy megkapjátok" (Mk 11,24)

Akkora az ima ereje, hogy "minden lehetséges annak aki hisz" (Mk 9,23), azzal a hittel, "mely nem kételkedik" (Mt 21,22).

Amennyire elszomorodik Jézus hozzátartozói hitetlenségén (Mk 6,6) és tanítványi kishitűségén (Mt 8,26), annyira csodálattal tölti el a római százados (Mt 8,10) és a kánaáni asszony (Mt 15,28) "nagy hite".

A hit imája nem csak az "Uram, Uram" mondogatásából áll, hanem a szív odaadásából, hogy az Atya akaratát teljesítse (Mt 7,21). 

forrás: A Katolikus Egyház Katekizmusa

Az első péntek a hónap első péntekje, egyben a Jézus Szíve tisztelet napja is.

- Alacoque Szent Margit vizitációs nővér a XVII. században felszólítást kapott Jézustól, hogy tejressze Jézus Szíve tiszteletét, és első pénteken járuljon szentáldozáshoz. 

Akik kilenc egymást követő elsőpénteket megtartanak, Jézus ígérete szerint sokféle kegyelmet kapnak Istentől. 

Ezeknek az ígéreteknek nyomán az elsőpénteki nagykilenced megtartása széles körben elterjedt az Egyházban és a Jézus Szíve tisztelet legelterjedtebb formája lett.

Mit ígért Jézus azoknak, akik megtartják az elsőpénteki nagykilencedet, vagyis kilenc egymást követő hónap első péntekén meggyónnak és megáldoznak? 

Jézus ígéreteit tizenkét pontban foglaljuk össze, ezek a következők:

1. Megadom nekik az állapotukhoz szükséges kegyelmet.

2. Családjaiknak megadom a békét.

3. Minden bánatukban megvigasztalom őket.

4. Életükben és különösen haláluk óráján biztos menedékük leszek.

5. Minden vállalkozásukat megáldom.

6. A bűnösök szívemben megtalálják az irgalom forrását és vég nélküli tengerét.

7. A lanyha lelkek buzgókká lesznek.

8. A buzgó lelkek nagy tökéletességre jutnak.

9. Megáldom a házakat, ahol szívem képét kifüggesztik.

10. Azoknak, akik a lelkek megmentésén dolgoznak, olyan erőt adok, hogy még a legmegrögzöttebb bűnösöket is megtérítik.

11. Azok neveit, akik ezt az ájtatosságot terjesztik, szívembe írom, és onnan soha ki nem törlöm.

12. Végül Jézus Szíve legnagyobb ígérete az elsőpénteki nagykilencedet végzőknek a következő: Mindazok, akik kilnenc egymásután következő hónap első péntkekén a szentségekhez járulnak, vagyis meggyónnak és megáldoznak, nem halnak meg kegyelem nélkül, sem a nekik szükséges szentségek vétele nélkül. Isteni szívem biztos menedékük lesz az utolsó pillanatban.

Ez az utolsó ígéret azt jelenti, hogy nem kárhoznak el azok, akik életükben elvégezték a nagykilencedet. Nagyon fontos ígéret ez.

" Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját."


Mit jelent a Jézus Szíve tisztelet? 

A Jézus Szíve tiszteletben magát az Istenembert, magát Jézust ünnepeljük. Ebben az ünneplésben különösen nagy hangsúlyt kap Jézus szeretete, amelyet a szív jelképez.

A szívben nem csak Jézus emberi, hanem Istenemberi szeretetének is jelképét látjuk, amely egyszerre tükrözi az Atya iránti és az emberek iránti szeretetét. A szív Jézus valóságos emberségének kifejezése is, melyet áldozatul adott értünk. A Jézus Szíve tisztelet megnyilvánulási formái lehetnek például az engesztelés, Krisztus követése, esetleg önmagunk felajánlása.

Önmagunk felajánlása azt jelenti, hogy minden fáradozásunkat, munkánkat, szenvedésünket Jézus Szíve iránti tiszteletből tesszük, és ezért viseljük el türelemmel mindazokat a nehézségeket, amelyek életünkben adódnak.

" Örömöt adok nektek, és örömötöket senki sem veszi el többé tőletek" 

filmek_kép_515 copy.jpg

- Jákob I. rész / Jákob II. rész

Tízparancsolat

- Jeremiás

- A Születés

- Máté evangéliuma

- Lukács evangéliuma

- János evangéliuma ( angolul, magyar felirattal )

- Péter a Kőszikla I.-II. rész

- Szent Pál I. rész / - Szent Pál II. rész

- Az Apostolok Cselekedetei

- Jelenések könyve

- Páduai Szent Antal I. rész / Páduai Szent Antal II. rész.

- Pio Atya I. rész / - Pio Atya II. rész

- Bernadett - Lourdes Legendája I. rész / - Bernadett - Lourdes Legendája II. rész

forrás: YouTube  /  Gloria.Tv

Ahogyan valamennyi tudomány kitartás és gyakorlást igényel, úgy az Isten felé közeledés is.

" Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent " (Mt. 5,8)

A tiszta szív nyílt és alázatos. A tisztátalan szív ennek ellentéte: elbizakodott és bezárt, csordultig tele van önmagával, így nem képes helyet szorítani az igazság tiszteletet s végül imádatot követelő fenségének.

forrás:

Joseph Ratzinger: Krisztusra Tekintve

süti beállítások módosítása