Aki szeret, feltétel nélkül igent mondd a szeretett lényre. Nem valamelyik tulajdonságát szereti, hanem a személyt, aki persze a tulajdonságaiban nyilvánul meg, de mégis több a jellemvonások összességénél. 

A szeretet a személyre vonatkozik, annak hibáival együtt. Ám a valódi szeretet a pillanatnyi fellángolással ellentétben a valósághoz kapcsolódik, és egy személy valóságára irányul, még akkor is, ha az fejletlen, rejtett vagy eltorzult. A szeretetben persze benne él a megbocsátásra való fáradhatatlan készség, ami viszont megkívánja, hogy a bűnt bűnnek lássuk. 

A megbocsátás gyógyít, ezzel szemben, a gonosz a betegség jóváhagyása rombol: az, hogy egyszerűen tudomásul veszem a másik betegségét, ami a másik számára semmiképpen sem lehet jó.

Úgy is mondhatnánk: a megbocsátás fájdalmas átmenet a bűn kábulatából a szeretet igazságába. 

Aki megbocsát, az a bűnös előtt, vele együtt járja be a haláltól az újjászületésig vezető utat, így segíthet, hogy a bűnös végigmenjen a fájdalom sötét folyosóján. Ez az út kizárólag a fájdalom és a halál által történő átváltozás vállalása árán járható, mert csak így tűnik fel a sötét éjszakában az új élet reményének fénye. 

Megfordítva: csak a szeretet adhat erőt a megbocsátásra: vagyis arra, hogy együtt menjek a másikkal a megtisztító szenvedés útján. Csak általa vagyunk képesek megmaradni a fény hordozóinak, a sötét végtelennek látszó alagútban, és érzékeltetni az újjászületés ígéretének friss levegőjét.

 

forrás:

Joseph Ratzinger: Krisztusra Tekintve

Isten keze, amely úgy nyilvánul meg, mint a lét belső ellenállása önmaga megsemmisítésével szemben, akadályozza a semmi felé törekvést, visszavezeti az eltévedt juhot a lét, a szeretet legelőjére.

Még ha fáj is, amikor kiemelnek a magunk kereste tüskés bozótból és visszavisznek, azért mégis ez megváltásunk aktusa, az a történés, amely reménnyel tölt el bennünket. 

És ki ne látná ma is Isten kezét, amint megragadja az embert a pusztító megszállottság és perverzió legszélső határán, és visszatartja attól, hogy tovább merészkedjék.

forrás:

Joseph Ratzinger: Krisztusra Tekintve

II János Pál pápa azt mondta:

" A világ jelenlegi problémáit csak az imádkozó emberek tudják megoldani"

Az imádság tehát nem puszta jámborkodás, hanem élet vagy halál kérdése, az ember, a család és a társadalom számára.

A világ mai válsága, a családok széthullása, fogyása és elkereszténytelenedése pusztulással fenyeget. Ezzel szemben áll a magyar közmondás igazsága:

" akik együtt imádkoznak, együtt is maradnak."

Boldog II János Pál Pápa szellemi végrendelete:

" Az emberiségre, amely elveszettnek látszik és a gonosz hatalma alatt görnyed, az önzés és a félelem által, a feltámadott Úr kiárasztja az Ő szeretetét, amely megbocsát, kiengesztel és megnyitja a reménység lelkét. Ez a szeretet visszatéríti a szíveket, és nekünk ajándékozza a békét. Milyen nagy szüksége van a világnak arra, hogy befogadja az isteni irgalmasságot!

Urunk, te, aki halálod és feltámadásod által kinyilvánítottad számunkra az Atya szeretetét, mi hiszünk benned és teljes bizalommal ismételjük:

Jézusom, bízom benned, könyörülj rajtunk és az egész világon!"

forrás:

A Kegyelem Órájában - Gyulai Oszkár Atya - Rosa Mystica miséken elhangzott beszédeiből.

 

Jézus Krisztus nevében hatalmunk van a gonosz felett, az kénytelen eltávozni, ha hittel imádkozunk. A hit nem érzés, hanem döntés.

Aki Jézus Krisztus mellett döntött, az Ő megváltó vérének erejével megszabadulhat minden sötét hatalomtól, még akkor is, ha ez a szabadulás fokozatosan megy végbe.

A démonok sokféleképpen hatolhatnak életünkbe, például hazánkban oly tragikus módon gyakori istenkáromlás révén, családi feszültségek, vétkes szokások, pszichológiai sérülések útján is. A most következő imádság akkor is javadra válhat, ha nincs szükséged szabadulásra; megerősödhetsz a démonok behatolási kísérleteivel szemben. Kérlek tehát, helyezkedj tiszteletteljes testtartásba, indítsd fel a hitet Isten végtelen szeretetében és hatalmában, a megfeszített és föltámadt Jézus Krisztus megváltó művében, és engedd, hogy a most következő imádság hasson rád.

Mennyei Atyám, hittel kérlek Szent Fiad, Jézus Krisztus nevében, mindazokért, akik ezt az imádságot hallgatják, olvassák, vagy visszagondolnak rá. Add nekik Szentlelkedet, hogy szívük elforduljon minden bűntől, minden hitetlenségtől, minden hamis vallástól, minden babonától, minden mágikus tantól, vagy praktikától, és megbocsássanak minden ellenük vétőnek.

Most, szent színed előtt, ezekkel a testvéreimmel együtt ellene mondok a sátánnak, minden cselekedetének és minden csábításának;

Megvallom hitemet Jézus Krisztusban, a te Egyszülött Fiadban, aki Szűz Máriától született, hirdette az üdvösség jó hírét, rombolta a gonosz műveit, és kiűzte a tisztátalan lelkeket;

Aki Poncius Pilátus alatt szenvedett, megfeszítették, meghalt és eltemették;

De föltámadott a halálból, dicsőségben fölment a mennybe, és újra eljön ítélni élőket és holtakat.

Megvallom a hitemet a Szentlélekben, aki kiáradt Egyházadra, s azt élteti, igazságban őrzi, és erővel tölti el;

Megvallom a hitemet a szentek közösségében, a bűnök bocsánatában, a test föltámadásában, és az örök életben.

Megvallom a hitemet a megváltásban, amelyet Jézus Krisztus szerzett nekünk szent vére árán, megtörve a sátán hatalmát, kivetve e világ fejedelmét.

Megvallom a hitemet, hogy megbocsátod a hozzád megtérők bűneit, Szent Fiad vérében tisztára mosod őket, és megszabadítod a sötétség hatalmától.

Jézus Krisztus nevében hittel kérlek: mindazokat a testvéreimet, akikért most imádkozom, szabadítsd meg a gonosztól.

Szabadítsd meg a démoni erőktől, minden tisztátalan lélektől, minden ártó szellemi hatalomtól.

Jézus nevében távozzék tőlük a belopakodott ellenség, távozzék minden bukott angyal;

Urunk Jézus dicsőséges szent nevében távozzék a gonosz, távozzék a sötétség fejedelme, távozzék e világ istene, távozzék az ős kígyó, az ördög, minden angyalával együtt.

Jézus csodálatos nevében legyenek szabadok testvéreim a bukott angyalok minden befolyásától, minden ártalomtól, amelyet a romboló hatalmasságok okoztak;

Legyenek szabadok az értelem perverziójától és az akarat úttévesztésétől, legyenek szabadok a testi lelki zaklatástól, a csüggedéstől és depressziótól, a terméketlen nyugtalanságtól és minden bénító szorongástól, minden egészségtelen félelemtől.

Jézus Krisztus gyönyörű nevében fusson és meneküljön tőlük minden destruktív szellem, minden ellenséges lélek, minden démoni erő, vonuljanak vissza a zűrzavar, a hamisság, a tétovaság, a kudarcra ítéltség szellemei, adja föl hadállásait a sátán minden angyala;

Váljanak testvéreim szabaddá Jézus dicsőséges keresztjének erejében, az Ő csodálatos föltámadásának erejében, az Ő újjáteremtő Szentlelkének erejében.

Szálljon rájuk a te békességed, Jézus Krisztus hatalmas nevében;

Jézus megváltó Vérének erejében legyenek igazán szabadok; legyen örömük, amelyet senki el nem vehet tőlük, és töltse el őket a föltámadt Jézus hatalmas Lelke.

Járjanak a Szentlélekben, adjanak hálát neked, és ujjongjanak csodálatos színed előtt.

Öltöztesd őket erőbe, adj nekik bátorságot, hogy visszaverjék a gonosz minden támadását;

Hatalmas angyalaid óvják őket jártukban-keltükben;

Vallják meg Jézus üdvözítő nevét embertársaik előtt.

Köszönöm, hogy ez valóban így történik. Hálát adok mérhetetlen jóságodért, imádlak és dicsőítelek téged, szabadító Istenem. Légy áldott mindörökkön örökké. Ámen.

Ha hittel bekapcsolódtál ebbe az imába, az változást hozott életedben. Amennyiben nem volt szükséged démoni behatolástól való szabadulásra, akkor is erősebb lettél; de ha szükséged volt rá akkor az megtörtént. Igen megtörtént akár érzed akár nem. Ne rontsd az eredményt hitetlenséggel, adj hálát és maradj meg a hálaadásban. Előfordulhat, hogy a szabadulás egyenlőre csak részleges, sőt meggyőződésem szerint legtöbbször az. Ha így van semmi mást nem kell tenned mint folytatnod az imát, hasonló szellemben, bár nem ezzel a szöveggel, és nem is okvetlenül ebben a stílusban, megismételve mindaddig, amíg a démoni befolyás teljesen meg nem szűnik.

Isten szereti, ha a magad módján imádkozol!

 

forrás:

Kovács Gábor: Mágia és HIT

Az Istennel való egyesülés útja: 

- a megtérés,

- a bűnös kielégülésekről való lemondás,

- a teremtmények rendetlen szeretetétől való elszakadás,

- az önzésünkből való kilépés,

- Isten akaratának teljesítése,

- az alázatos testvéri szeretet gyakorlása,

- a szenvedés szabad lélekkel való elfogadása,

végül pedig, bármennyire visszavonult is az imádságos lélek önmagába,

- önmagunk meghaladása.

 

" Nálam nélkül semmit sem tehettek " (Jn 15,5)

forrás:

Kovács Gábor: Mágia és HIT

A hittel mondott ima messzemenően nem jelenti azt, hogy Istent, kellő eszközökkel, rábírjuk akaratunk teljesítésére.

Akik így fogják fel a kérő imát, örökké panaszkodnak, hogy Isten nem hallgatja meg őket, és joggal, mert az ilyen ima nem keresztény, és teljesen közömbösen hagyja Istent.

" Az imádságban pedig ne fecsegjetek mint a pogányok, akik úgy gondolják, hogy a bőbeszédűségükért nyernek meghallgatást " (Mt 6.7).

Ez nem a hosszas ima tilalma, hiszen Jézusról is tudjuk, hogy hosszan szokott imádkozni; hanem a manipulatív ima tilalma, amelyben az ima tömegével akarjuk lenyomni Isten mérlegét.

A keresztény ima azt jelenti: ráállunk Isten hullámhosszára, hogy imáinkon keresztül megtehesse azt, amire készül.

" Tudja a ti Atyátok mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek őt " (Mt 6,8)

Imádságunk nem teszi Istent a mi eszközünkké, hanem bennünket tesz Isten eszközévé.

forrás:

Kovács Gábor: Mágia és HIT

A nyugati kultúra problémája az, hogy érdeklődésünk túlságosan szétszórt, és ez gyakorta középszerűséghez vezet. Nem szakosodtunk valamire, ami azonosíthatna minket a történelem hangversenyében. A zenekar minden hangszerén akarunk játszani ahelyett, hogy kitűnnénk valamelyikben, és így maradandó nyomot hagynánk a világban.

A kacsa tud úszni, járni és repülni, de nem múlja felül a középszerűséget a három közül egyikben sem. Soha sem fog oly fönségesen repülni, mint a sas, vagy oly ünnepélyesen, mint a kondorkeselyű. Esetlen járása ellentéte a gazella eleganciájának vagy a leopárd gyorsaságának. Úszni sem úszik oly kecsesen mint a delfinek.

Sokan szeretnek kacsák lenni, a zenekar minden hangszerén játszva, de képtelenek szólistaként fellépni egy koncerten.

A vízió lehetővé teszi, hogy mindig a célra irányuljon tekintetünk anélkül, hogy akár jobbra akár balra eltérnénk. Egy egyensúlyozó művész aki a kifeszített kötélen sétál, nem azt nézi, hogy hova lép, mert akkor leesne. Pályálya végére szegezi tekintetét. A vízió az általunk keresett értékekre összpontosít.

" Fussunk kitartással, szegezzük tekintetünket Jézusra." ( Zsid 12,1-2 )

forrás:

Jose H. Prado Flores: Pál Titka.

Ahhoz, hogy elnyerjük a győztesek jutalmát, mindig előre kell futni, anélkül, hogy felelevenítenénk a múltat, vagy elmúlt helyzetekbe kapaszkodva élnénk.

A győztesek profiljának van egy közös jellemzője. Minden nagy ember, aki az élet valamilyen terén fontos sikereket ért el, közös nevezőt birtokol: tudják, hogy kik ők, hogy mit akarnak, és miért, eljutottak a megvalósításhoz szükséges bölcsességre, és semmi sem állíthatja meg őket.

Mindezekhez öt dologra van szükségünk: határozott önazonosságra, Isten tervének átlátására, az elérendő cél megállapítására, ezen felül indítékra, hogy megtegyed a dolgokat, és állhatatosságra a nehézségek és kudarcok között is.

Az állhatatosság az előleg amit ki kell fizetni ahhoz, hogy sikerüljön megszerezni a győztesek jutalmát. Az állhatatlanság a kisebb erőkifejtés törvényének a leánya, egyike hedonista társadalmunk legveszélyesebb csapásainak. Olyan korban élünk, ahol minden automatikus. Elég lenyomni egy gombot ahhoz, hogy ajtókat nyissunk ki, eljuttassunk egy üzenetet a világ másik felére, vagy irányítsunk egy számítógépet.

De az élet más, olyan lassú folyamat, amely türelmet és kitartást kíván.

forrás:

Jose H. Prado Flores: Pál Titka.

Ha az életben elveszítünk valamit, először a Bibliában kell keresni!

Ha elveszíted a reményt, vagy a hitet, az örömöt és a békét, először a Bibliában kell keresni!

Ha elveszíted a családi egyetértést vagy valakit aki nagyon közel állt hozzád, akit szeretsz, a kiutat és megoldást az életedre, a problémáidra a Bibliában keresd!

Mindig, mindig a Bibliában kell először keresni!

forrás:

Jose H. Prado Flores: Pál titka.

Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában,
mennynek és földnek Teremtőjében.

És Jézus Krisztusban,
az Ő egyszülött Fiában, a mi Urunkban;

aki fogantatott Szentlélektől,
született Szűz Máriától;

szenvedett Poncius Pilátus alatt;
megfeszítették, meghalt és eltemették.

Alászállt a poklokra,
harmadnapon feltámadt a halottak közül;

fölment a mennybe,
ott ül a mindenható Atyaisten jobbján;

onnan jön el ítélni élőket és holtakat.

Hiszek Szentlélekben.

Hiszem a katolikus Anyaszentegyházat;
a szentek közösségét,

a bűnök bocsánatát,

a test feltámadását

és az örök életet.

Amen.

Az Evangéliumból tudjuk, hogy Jézus délután három órakor halt meg a kereszten: 

A hatodik órától a kilencedikig óráig sötétség támadt az egész földön. Kilenc óra tájban Jézus hangosan fölkiáltott:  "én Istenem én Istenem, miért hagytál el engem?" Ennek hallatára néhány ott álló megjegyezte: "Illést hívja." Egyikük mindjárt odafutott és ecetbe mártott szivacsot nádra tűzve, inni adott neki. A többiek pedig hozzáfűzték: " Had lássuk, eljön-e Illés, hogy megszabadítsa. " Erre Jézus ismét hangosan felkiáltott és kilehelte a lelkét (Mt 27, 45-50).

A hatodik óra táján sötétség támadt az egész földön. A kilencedik óráig tartott. A Nap elsötétedett és a templom függönye középen ketté hasadt. Jézus akkor hangosan felkiáltott: "Atyám kezedbe ajánlom a lelkemet."  Ezekkel a szavakkal kilehelte a lelkét (Lk 23, 44-46).

A bibliai "hatodik óra" a mi időnk szerint déli tizenkettőt, a "kilencedik óra" pedig délután hármat jelent. Jézus tehát ekkor halt meg a kereszten és ezt az órát az irgalmasság órájának nevezi:

"Délután három órakor könyörögj irgalmamért, főleg a bűnösök részére. Mélyülj el, ha csak rövid időre is szenvedéseimben, főleg elhagyatottságomban halálom óráján. Ez a nagy irgalom órája a világ számára.

Ebben az órában nem tagadok meg semmit a lelkektől, akik szenvedéseimre hivatkozva kérnek tőlem valamit. Ebben az órában lépett a kegyelem az egész világba: az irgalom legyőzte az igazságosságot."

Az Úr Jézus kívánja, hogy minden nap megemlékezzünk arról az óráról, amikor haldokolt a kereszten, és elmélkedjünk szenvedéséről, mert ebben nyilvánult meg Isten szeretete az emberek iránt.

forrás:

Simonné Hollósi Daniella:
Az Irgalmasság Titkárnője és Apostola - Szent Fausztina nővér élete, lelkisége és a világnak szóló küldetése.

Minden helyzetben hihetjük, hogy a Szűzanya mindig közelünkben van és gondoskodik rólunk, jobban segít mint más anya, s ez napjaink szenvedésében és bizonytalanságában a biztonság érzését nyújtja.

Így érkezünk el az evangéliumi üzenet magjához a hithez, vagyis az Isten gondviseléséhez, amely arra biztat, hogy az élet minden körülményét a kicsinyek gyermeki bizalmával fogadjuk el, akik teljesen ráhagyatkoznak az Atya szeretetére.

Így a múltat Jézus Szívének végtelen irgalmára bízzuk, a jövőt a Gondviselés ajándékaként várjuk, ami hozzánk a minden kegyelem Közvetítőjének kezei által érkezik, és a jelent örvendetes kötelességgel éljük, mint a gyermekek, akik az Anya szeme láttára játszanak vagy dolgoznak.

forrás:

M.P.M. ( Máriás Papi Mozgalom ) - A Papokhoz Szűzanyánk Szeretett Fiaihoz

Szólok az én Uramhoz, bár por és hamu vagyok. Ha többre tartanám magam, íme ellenem fordulsz, s kezedben a bizonyítékok: bűneim, semmit sem szólhatok.

Ha viszont megalázkodom, és semminek tartom magam, ha minden önbecsülésről lemondok, s ahogy vagyok, pornak ismerem magam, kegyes lesz hozzám kegyelmed, és fölvirrad szívemben a Te fényességed, s maradék csekélyke magam-becsülése is elmerül semmiségemnek mélyén, elvész mindörökre.

Ott mutatod meg nekem, mi voltam, mi vagyok, és mivé lettem, mert semmi vagyok, de előbb nem tudtam azt.

Ha magamra hagyatom íme semmiségem s csupa gyarlóság vesz körül.

Ha pedig hirtelen rám tekintesz, azonnal megerősödöm, és új öröm tölt el.

Bizony csodálatos, hogy egykettőre fölemeltetem, és hogy oly kedvesen átölelsz, pedig saját súlyom mindig lefelé vonz.

A te szeretetednek műve ez, amely érdememen nélkül elém siet, és oly sok szükségemben megsegít, súlyos veszedelmektől is megőriz, és - igazán mondhatom - számtalan bajból kiragad.

Magamat helytelenül szerettem, s ezzel saját fejemre pusztulást szakasztottam, de aztán csak téged kerestelek, szeretetem megtisztult, s önmagamat is, téged is megtaláltalak, s szeretetedben még alaposabban megsemmisültem.

Mert te ó édes Uram, minden érdemem fölött bánsz velem, jobban mint remélni vagy kérni merem.

forrás:

Krisztus követése III. könyv 8.

Minden az igaz emberséggel kezdődik, a kifejezés bibliai értelmében. Azzal, hogy szívünk teljes határozottsággal az igaz, a szép és a jó felé irányuljon.

Ha a lélek beleegyezik, Isten új sugallatokkal új lépésekkel hívja hitben és szeretetben. " A jók, - mondja Ferenc - mint a napvilág a hajnalban, egyre jobban növekednek fényességben. Olyan ez, mint egy hegyi túra. Isten velünk jár. Szeretete sürgeti szívünket, hogy siessünk, és ösztönöz, hogy jól használjuk fel, amit Tőle kaptunk. "

Ha a lélek kivonja magát a játékból és visszautasítja, amit Isten kér, akkor Isten végtelen irgalmában elölről kezdi a játékot: megtérésre hívja a bűnöst. És ha a bűnös most már meghallja a szavát, minden újra kezdődhet, mint a bűn előtt. 

Nem gondolható el olyan eset is, amikor a lélek kényelemszeretetből csak félig-meddig hűséges? Megelégszik valamilyen becsületbeli magatartással, de nem válaszol teljes odaadással Istennek. Nem mondd egészen igent, de nem is utasítja vissza. Ferenc úgy látja, hogy a lélek ilyenkor csak áltatja magát. " Ebben az állapotban nem is lehet hosszabb ideig kitartani; aki nem nyer az veszít, aki nem emelkedik az lefelé megy a létrán, aki nem győz, az elveszíti a csatát."


forrás:

Szalézi Szent Ferenc

Jézusom, bízom benned_515_x_862.jpg

Irgalmas Jézus,

Hiszünk és bízunk Benned!

Jöjj adj erőt nekünk!

Segíts, hogy rajtunk keresztül minden ember

megismerjen és szeressen Téged,

hogy végtelen szeretetedben bízva

leküzdjük magunkban

és a világban a rosszat

a Te dicsőségedre és lelkünk üdvére.

Ámen.

___________________________________________________________________________________________

AZ IRGALMAS JÉZUS KÉPÉNEK TÖRTÉNETE:


Amikor Jézus megjelent Faustina Nővérnek 1931-ben Lengyelországban, a polcki kolostorban, az irgalmasság csodálatos üzenetét adta az egész világnak. Arra kérte Faustina nővért, hogy fessen egy képet róla, és írja a kép alá:

JÉZUSOM, BÍZOM BENNED!

A képet először Vilnában, az Ostra Brama-i Miasszonyunk szentélyében állították fel 1935 Fehérvasárnapján.

Jézus:  " Kívánom, hogy a Húsvét utáni első vasárnap legyen irgalmasságom külön ünnepe. Ezen a napon irgalmasságom különösen tárva lesz. Aki szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járul, megkapja bűneinek teljes bocsánatát és büntetésének elengedését. Az emberiség mindaddig nem élhet békében, amíg bizalommal nem fordul irgalmasságomhoz. Az a lélek aki ezt a képet tiszteli, nem vész el. Megígérem,, hogy győz ellenségei felett már idelent, de különösen halála óráján.

Ott, ahol bizalommal tisztelik képemet, megkímélem és megvédem a házakat, sőt a városokat is."

Jézus megtanította Faustina nővért az irgalmasság rózsafüzérre is, melyet a rendes rózsafüzéren mondunk.

Kezdete: Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy.

A nagy szemekre: Örök Atya, felajánlom Neked nagyon szeretett Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztus Testét, Vérét, Lelkét, istenségét engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.

A kis szemekre: Az Ő fájdalmas kínszenvedéséért irgalmazz nekünk és az egész világnak!

Jézus azt kérte, hogy előzze meg az ünnepet az isteni irgalmassághoz szóló kilenced, amelyet nagypénteken kezdjenek az alábbi szándékokra:

Az egész emberiségért, a papokért és a szerzetesekért, minden hívő keresztényért, a pogányokért és a hitetlenekért, a hitben tévelygőkért, a gyermekekért, azokért akik tisztelik az isteni irgalmasságot és bíznak benne, a tisztító tűzben szenvedő lelkekért, és a lanyha lelkekért.

Faustina nővér 1938-ban halt meg. 1993-ban avatták boldoggá.

Nihil obstat: G. Leaden pöspök 1989 Buenos Aires

___________________________________________________________________________________________

Faustina nővér küldetését Carmela mama, 11 gyermek édesanyja folytatta Milánóban 1978-ban bekövetkezett haláláig.

___________________________________________________________________________________________

Jézus: " Írjad leányom! Te leszel az irgalmas szeretetem apostola. Megáldalak bőséges kegyelemmel és nagy adományokkal árasztalak el. Köszönöm, hogy szent Arcom képét terjeszted. MEGÁLDOM A CSALÁDOKAT, AHOL KÉPEMET KIFÜGGESZTIK. megtérítem az ott lakó bűnösöket, megsegítem a jókat, hogy tökéletesebbé váljanak, és a lanyhákat, hogy újra buzgók legyenek. Megáldom munkájukat. Gondoskodom szükségleteikről, minden lelki és anyagi gondjukon segítek. Forduljatok hozzám gyakran így:

IRGALMAS JÉZUS BÍZUNK BENNED, IRGALMAZZ NEKÜNK ÉS AZ EGÉSZ VILÁGNAK!

Higgyetek és bízzatok!

MINDEN AMIT ÉRTEM TESZTEK SZÁZSZOROSAN MEGTÉRÜL."

Milánó, 1968, április 20.

___________________________________________________________________________________________

" Aki áhítattal és szeretettel tiszteli házában isteni Arcom képmását, MEGMENEKÜL A BÜNTETŐ ÍTÉLETTŐL. Mert ahogy a zsidók megjelölték házukat a húsvéti bárány vérével rajzolt kereszttel, és emiatt nem ártott nekik az öldöklés angyala, ugyanúgy járnak a büntető ítélet fájdalmas pillanatában azok, akik engem úgy tisztelnek, hogy képemet kifüggesztették."

Milánó, 1968, szeptember 5.

___________________________________________________________________________________________

" Ajándékozzatok a képemből mindenkinek, ismerősnek és ismeretlennek. Cselekedeteket kísérje csendes ima, barátságos szó és szívetek kívánsága. Számotokra akik ezt a képet terjesztitek, lelki javakat ad, és közvetlen meglepő változást idéz elő azokban akik engem szeretettel és hálával fogadnak.

Nagy adomány és hatásos gyógyszer ez, amelyet az emberiségnek ajándékozok. SZÍVEMET ÁTDÖFTE ÉS MEGSZOMORÍTOTTA az a rengeteg bűn amelyet elkövetnek, és az a számtalan lélek aki elvész.

Most ezt az eszközt találtam számotokra és segítségért könyörgök, ahogy koldus könyörög alamizsnáért.

Akartok nekem segíteni?

Már most megáldalak benneteket.

Állítsátok munkába a fiatalokat, művemért. Sürgősen kívánom, terjesszétek az iskolákban, az otthonokban, és az intézményekben. Szent Anyám is megígéri segítségét, hogy szent Arcom képét minden házban befogadják, lassanként minden ember szívébe beköltözhessek, boldoggá tegyem, és megmentsem őket.

Milánó, 1699 Április 27.

___________________________________________________________________________________________

" Szólj mindenkinek irgalmas szeretetemről! Segíteni foglak, hogy új apostolokat találj. Ők lesznek Szívem választottjai, kiváltságos helyük lesz Szívemben. Megáldom családjaikat, és helyettük irányítom ügyeiket. Mindent megvalósítok amit az evangéliumban mondtam: AKI ELŐSZÖR A MENNYEK ORSZÁGÁT ÉS ANNAK IGAZSÁGÁT KERESI, A TÖBBIT HOZZÁ KAPJA.

És most azt mondom:

AKI AZ IRGALMASSÁGOM IRÁNTI BIZALMAT ÉS SZERETETET TERJESZTI, SZÁZSZOROSÁT KAPJA ITT ÉS AZ ÖRÖK ÉLETBEN.


Aki tehát vállalkozik arra, hogy tiszteletemnek ezt a módját terjeszti, a következőképpen imádkozzék:

FELAJÁNLÓ IMA:

Jóságos Jézusom, szereteted megteremtette, megváltotta és meg akarja menteni a világot.

Végy fel azok sorába akik szereteted dicsőséges győzelmét segítik a világban elterjeszteni.

Átadom magam erre a szándékra és ezáltal szolgálatodba állok.

Terjeszteni fogom isteni arcod képét.

Kérlek újítsd meg minden lélekben szent arcvonásaidat.

Jóságos Jézusom, add meg a megtérés csodáját, hívd meg az új idők apostolait, új apostolokat erre a nagy feladatra!

Áraszd ki az egész világra szereteted özönét, hogy tüntesse el és semmisítse meg a rosszat, és újítsa meg a világot!

Add, hogy az irgalmas szeretettől, eltelt szívek fényes napsugárként árasszák az élő evangéliumot! "

Milánó, 1669, április 25.

Nihil obstat:  +P. Santoro. Tremoli püspöke

___________________________________________________________________________________________

Egek fenséges Királynője, angyalok Partónája,

Te már kezdetben megkaptad Istentől a küldetést és a hatalmat, hogy széttipord a sátán fejét.

Alázatosan kérünk, küldd el nekünk égi seregeidet.

Vezetéseddel és hatalmad által a pokol szellemeit üldözzék, ellenük mindenütt harcoljanak.

Az ő vakmerőségüket megszégyenítsék, és őket a pokolba visszataszítsák.

Istennek dicsőséges Anyja, küldd harcba győzhetetlen seregedet, a pokolnak az emberek között lévő kiküldöttei ellen.

Rombold le az istentelenek terveit, alázd meg mindazokat, akik a rosszat akarják.

Könyörögd ki nekik a kegyelmet, hogy meglássák az igazságot, és megtérjenek.

Tiszteljék a Szentháromságot, és Téged is az Ég Királynőjét.

Segítsd mindenütt győzelemre az igazságot és a jogot.

Hatalmas pártfogó, lángoló szellemeiddel védd meg a világban a szentélyeidet és a kegyhelyeket.

Őrizd meg a templomokat, minden szent helyet, tárgyat és személyt.

Kiváltképpen az Oltáriszentséget.

Akadályozd meg, hogy azokat tiszteletlenül kezeljék, megbecstelenítsék, megszentségtelenítsék, kifosszák vagy szétrombolják.

Akadályozd meg Miasszonyunk!

Szűzanyánk, védelmezd állandóan a javainkat is, lakóhelyeinket és családtagjainkat a látható és láthatatlan ellenség minden üldözése ellen.

Engedd, hogy szent angyalaid vezessék őket, hogy így engedelmesség, béke és a Szentlélek öröme uralkodjék bennünk.

________________________________________________________________________________________

Ki olyan mint Isten?!

Ki olyan mint Te, Mária, angyalok Királynője és a pokol legyőzője?!

Ó jóságos és gyengéd Szűzanya, tiszta hitvese a tiszta szellemek Királyának, akik az Ő arcát látni kívánják, - mindig te vagy a mi szerelmünk, reményünk, védelmünk és dicsőségünk.

________________________________________________________________________________________

Szent Mihály, szent angyalok, és arkangyalok, védelmezzetek és őrizzetek minket. Ámen.

________________________________________________________________________________________

Magánexorzismus, amit mindenki elmondhat magáért vagy másokért a kereszt jelével és szenteltvízzel. Főleg nagy kísértések és megpróbáltatások, nagy zavarok, rémület, kétségbeesés pillanataiban. Fontos ügyek és elhatározások előtt, rosszakaratú emberek közelében. Különösen betegek és haldoklók mellett.

________________________________________________________________________________________

Jézus, Mária és Szent József nevében parancsolom nektek, pokolbéli lelkek, távozzatok tőlünk (tőle) és erről a helyről, és ne merészeljetek visszatérni, minket kísérteni vagy nekünk (neki) áratni.

Jézus! Mária! Szent József!

Jézus! Mária! Szent József!

Jézus! Mária! Szent József!

Szent Mihály, harcolj értünk!

Szent őrangyalok, védjetek meg minket a gonosz ellenség minden kelepcéjétől.

Áldás: Az ATYA + áldása, a FIÚ + szeretete, a SZENTLÉLEK + ereje, az ÉG KIRÁLYNŐJÉNEK anyai védelme, SZENT JÓZSEF atyai hatalma, a SZENTEK közbenjárása legyen velünk (veled, velük) kísérjenek minket (téged, őket) mindenütt és mindig.

Ámen.

________________________________________________________________________________________

R.M.B.

A német eredeti egyházi jóváhagyása: Augsburg 1969 június 25.

süti beállítások módosítása