Egy szentség hírében meghalt nápolyi papnak,

Don Dolindo Ruotolnak adta ezt a tanítást az Úr:


Miért vagytok nyugtalanok és megzavarodottak? Hagyjátok rám a gondjaitokat, minden ügyeteket és megnyugszotok. Bizony mondom, hogy minden valódi, vak és teljes odaadási aktusotok meghozza a hatást, amit kívántok és megoldja a tüskés szituációkat.

Az, hogy Rám hagyatkoztok, nem azt jelenti, hogy aggódtok, nyugtalankodtok és kétségbeestek, majd végül izgatottam kértek Engem, hogy segítsek. A Rám hagyatkozás azt jelenti: nyugodtan csukjátok be a lelketek szemét és adjátok át magatokat Nekem, hogy fölvegyelek a karomba és átvigyelek a túlsó partra, mint egy anya az alvó kisgyermekét.

Ami összevisszává tesz és nagyon árt nektek, az a grüblizés, egy gondolat körül forgás és az aggodalmaskodás, amivel kínozzátok magatokat, mert azt hiszitek minden áron nektek kell mindent megoldani. 

Mennyit tudok tenni, ha a lélek lelki és anyagi szükségleteiben Hozzám fordul, Rám néz és azt mondja: "Gondoskodj Te!" és közben becsukja a szemét, és elnyugszik Bennem. 

Kevés kegyelmet kaptok, ha gyötritek magatokat, hogy megkapjátok. De nagyon sokat kaptok, ha az imátok teljes önátadás. 

A szenvedésben imádkoztok, hogy vegyem el azt, de úgy vegyem el ahogy ti elképzelitek .... Hozzám fordultok, de azt akarjátok, hogy alkalmazkodjam a ti elgondolásotokhoz. Olyanok vagytok mint az a beteg, aki az orvostól egy kúrát kér, de ő maga akarja előírni, hogy az milyen legyen.

Ne így imádkozzatok, hanem úgy ahogy tanítottalak a Miatyánkban. Szenteltessék meg a Te Neved azt jelenti: "Dicsőítsen meg ez a bajom és szorongatásom". Jöjjön el a Te Országod azt jelenti: " Minden építse a Te Országodat bennünk és a világban". Legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is, azt jelenti: "Tégy ebben az ügyben úgy, ahogy a legjobbnak látod az öröklétünk és földi életünk szempontjából".

Ha igazán azt mondjátok: " Legyen meg a Te akaratod!" vagy: "Gondoskodj TE!" Akkor beavatkozom egész mindenhatóságommal és megoldom a kilátástalan helyzetet.

És ha azt látod, hogy a helyzet rosszabbodott, ahelyett, hogy javult volna? - Ne nyugtalankodj! Csukd be a szemed és mondd bizalommal: " Legyen meg a Te akaratod, gondoskodj TE!" Bizony mondom neked, gondoskodni fogok, beavatkozom, mint egy orvos és akár csodát is teszek ha kell.

Azt látod, hogy a beteg állapota rosszabbodott? Ne nyugtalankodj, hanem csukd be a szemed és mondd: "Gondoskodj TE!" Bizony mondom neked gondoskodni fogok. 

Az aggodalmaskodás, nyugtalankodás és egy dolog következményein való grüblizés a Rám hagyatkozás ellen van. Ez olyan, mint annak a gyereknek a türelmetlensége, aki azt kívánja, hogy az anyja gondoskodjon szükségleteiről, de közben mégis maga akarja megoldani a dolgot és ötleteivel, szeszélyeivel csak zavarja az anyja munkáját.

Csukjátok be a szemeteket, és engedjétek, hogy a kegyelem, áradata hordozzon. Csukjátok be a szemeteket, és forduljatok el a jövőért való aggodalmaskodástól, mint valami kísértéstől. Nyugodjatok bennem!

Higgyetek a jóságomban! És szeretetemre mondom, hogyha így kértek: "Gondoskodj TE!" Akkor egészen átveszem a gondoskodást, megvigasztallak, megszabadítalak és vezetlek. - És ha más úton kell vezetnem téged, mint amit ti gondoltatok, akkor tanítalak. A karomban hordozlak, nincs hatásosabb orvosság, mint az Én szeretetem beavatkozása. Csak akkor gondoskodom, ha becsukjátok szemeteket.

Álmatlanul hánykolódtok, mindent föl akartok mérni, kikutatni, mindenre gondolni és emberi erővel akartok mindent megoldani. Vagy, ami még rosszabb, emberekben bíztok, az ő beavatkozásukban reméltek. Ez akadályozza az Én szavaimat és szándékaimat. Mennyire szeretném ezt az odaadást tőletek, hogy megajándékozzalak! Mennyire szomorít, amikor ilyennek talállak titeket. - A sátán éppen ezt akarja, hogy nyugtalanok legyetek, hogy kivonjon az  Én működésem alól. Azt akarja, hogy egészen emberi kezdeményezésnek adjátok át magatokat. Egyedül Bennem bízzatok! Nyugodjatok el Bennem. Hagyatkozzatok egészen Rám.

Csodákat teszek, abban a mértékben, amennyire átadjátok magatokat Nekem, amennyire bíztok Bennem. Kegyelemkincseket adok, ha egészen szegények vagytok. ( Nem ragaszkodtok a saját elképzeléseitekhez. A ford.) Ha megvannak a segítő forrásaitok, akármilyen kis mértékben is, vagy ilyeneket kerestek, akkor természetes síkon mozogtok. A dolgok természetes lefolyását követitek, amit  a sátán gyakran megzavar. Aki mindent kikutat és mérlegel az nem tesz csodákat, még a szentek sem.

Ha azt látod, hogy minden egyre csak jobban összezavarodik, mondd becsukva a lélek szemét: " Jézus, gondoskodj TE!" és tereld el a gondolataidat aggódásod tárgyáról, mert nehéz neked a bajt látni és mégis bízni Bennem. Tereld el a gondolataidat önmagadról! És tégy így minden szükségleteddel kapcsolatban.

Tegyetek mindnyájan így és állandó, nagy, csendes csodákat fogtok látni. Gondoskodni fogok mindenről, biztosítalak benneteket.

Imádkozzatok mindig így Rám hagyatkozva és nagy békesség fog eltölteni, akkor is, ha az áldozat és engesztelés kegyelmét adom nektek. Akkor is, ha szeretetem szenvedést rak rátok. Lehetetlennek tűnik ez neked? Csukd be a szemed és mondd egész lelkedből: "Jézus, gondoskodj TE!" Ne félj, gondoskodni fogok. Te pedig áldani fogod a nevemet és magadat megalázod. A te imáid nem érnek annyit, mint a bizalom ráhagyatkozásának egyetlen aktusa. Gondold ezt meg. Nincs hatásosabb novéna mint ez: 

"JÉZUSOM, RÁD HAGYATKOZOM, GONDOSKODJ TE!"

" ... Amikor a bűnt elkövetjük, vagyis tudva és akarva nem engedelmeskedünk Isten parancsának, akkor ehhez még ideológiát is gyártunk. Ugye tudjuk, hogy mit jelent az, hogy ideológia ? Mellébeszélés. Vagyis abban a tévedésben élünk, hogy ez nekünk jó, pedig az a jó amit az Isten akar.

Az imádságunk és minden érzésünk, vágyunk, gondolatunk és akaratunk arra irányul, hogy Isten gondolatai vágyai és akarata valósuljanak meg bennünk, ehhez igazítjuk magatartásunkat és cselekedeteinket, akkor nem csak valónkkal tiszteljük az Istent, hanem szívünkben is közel leszünk hozzá, és akkor boldogok leszünk itt a földön is és az örök életben is.

Tehát mik a jó cselekedetek és szokások?  Amely Istennek hagyott üzenet ,és amelyek segítik az örök üdvösség elnyerését. Ámen ..."

forrás:

Részlet Ágoston Atya beszédéből: 2013.02.12.

süti beállítások módosítása