A megpróbáltatások áldássá válhatnak.

Az áldás azonban nem a megpróbáltatásban van, hanem a lelkünkben, ahogy a megpróbáltatást fogadjuk és viseljük. Ha türelmetlenül és sorsunk ellen zúgolódva hordjuk, akkor a megpróbáltatás átkot és nem áldást rejt magában. A gazdagító célzatú, de türelmetlenül viselt szenvedés nyomán koldusabbak leszünk.

De ha megpróbáltatásainkat türelemmel viseljük, tudva azt, hogy a próbák a mi szerető Atyánk eszközei, s általuk akarja megtanítani velünk, amit másként nem tanulnánk meg, akkor áldjuk az Ő sújtó kezét, és a szenvedések útján küldött mennyei üzenet egyben vigaszt is rejt magában. 

Azt se felejtsük el soha, hogy Istennek nem jelent problémát rabságunk bilincseit széttörni. Ő nem szűkölködik az eszközökben, amelyekkel szabaddá tehet. Lehet, hogy mi semmi kiutat nem látunk gyötrő helyzetünkből, de Isten nincs korlátok közé szorítva. Mivel mi nem látjuk a szabadulás útját, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy nincs is szabadulás, és helyzetünk reménytelen. Meg kell tanulnunk tekintetünket a lehetetlennek látszó körülményekről Istenünkre emelni, akinél semmi sem lehetetlen. Ahol az emberi segíteni akarás csődöt mond, Isten ott is mindig tud segíteni.

A Szentírás bizonyságot tesz arról, miként bánik Isten az emberrel. Mi is megfigyelhettük a Gondviselés munkáját mások és a magunk életében. Ezek alapján látnunk és hinnünk kell, hogy Istennek mindig, minden akadályozó körülmény ellenére is hatalmában áll szándékát megváltoztatni. A múlt eseményei tanúskodnak arról, hogy áldott tervének szolgálatába állítja a leglehetetlenebb helyzeteket, és minden emberi képzeletet túlszárnyal az a változás, ami belőlük kibontakozik.

forrás:

C.B. Hayes - Isten küldött egy embert. 

Mind a fiatalokkal, mind az idősekkel nagyon sokszor előfordul, hogy az őket sújtó csapásokat, Isten büntetéseként könyvelik el. Úgy gondolják, hogy bizonyára valami rosszat követtek el, és Isten megpróbáltatásokkal ad nemtetszésének kifejezést. Ez azonban nem minden esetben helytálló. Igaz, hogy vannak büntető célzatú megpróbáltatások, sok esetben azonban a mi bölcs Istenünk és Atyánk azzal a szándékkal enged meg szenvedéseket gyermekei életében, hogy próbára tegye őket, csiszolja jellemüket. Sokszor szükségtelenül gyötörjük magunkat, azt képzelve, hogy Isten, akit szolgálunk, semmiképpen sem hagyna minket szenvedni, ha nem akarna valamilyen bűnünkért sújtani.

Ez téves filozófia. Vannak próbatevő - tehát nem büntető - szenvedések is. Hitünk, béketűrésünk, állhatatosságunk próbái ezek, és nem büntetésként sújtanak valamilyen gonoszságunkért. Isten megpróbálja népét, tanítja, neveli, alakítja arra a feladatra, amelyet idővel be kell töltenie. Tudjuk azt, hogy "akit szeret az Úr, megdorgálja". Tehát a próbák nem mindig Isten nemtetszésének a jelei. Nagyon sokszor Isten szeretetéről tanúskodnak, és arról, hogy Istennek gondja van ránk.

_______________________________________________________

Akkor járunk el helyesen, ha Isten áldó kezébe tesszük le életünket, egyedül tőle várva segítséget - Tőle, akinek "gondja van reánk" - ,és minden dologban alárendeljük magunkat neki, a bölcs és mindentudó Istennek. 

Minél előbb megtanuljuk kimondani: "Ne az én, hanem a Te akaratod legyen meg", annál hamarabb kerülünk abba a helyzetbe, hogy teljesülhetnek szívünk kívánságai. Ezt nem könnyű megtanulni, de ezt az életszemléletet érdemes magunkévá tenni. Ha már eljutottunk addig, hogy Isten akarata előtt minden esetben vidám szívvel tudjunk meghódolni, akkor mi is megtanuljuk, hogy Isten minden megpróbáltatást javunkra fordíthat. Nem számít, hogy milyen  súlyosak voltak, és mennyi ideig tartottak, gyümölcsükért nem lesz okunk panaszkodni sem most, sem az eljövendő világban.

forrás:

C.B. Hayes - Isten küldött egy embert

Isten az én Atyám

( Eugénia anya imája )

Mennyei Atyám! Milyen jó tudni, hogy te Atyám vagy, én pedig gyermeked vagyok! Amikor lelkemre sötétség borul és keresztem túl nehéz, oly jó, hogy azt mondhatom: Atyám hiszem, hogy szeretsz!

Igen! Hiszem, hogy te Atyám vagy, én pedig gyermeked!

Hiszem, hogy végtelen szeretettel szeretsz.

Hiszem, hogy éjjel-nappal őrködsz felettem, és hogy tudtod nélkül egy hajszál sem veszhet el fejemről.

Hiszem, hogy végtelenül bölcs vagy, és nálam sokkal jobban tudod,mire van szükségem.

Hiszem, hogy végtelenül hatalmas vagy, s még a rosszat is jóra tudod fordítani.

Hiszem, hogy végtelenül jó vagy, és mindent a javukra fordítasz azoknak, akik szeretnek Téged. Még a bántalmazások közepette is a Te gyógyító kezedet csókolhatom meg!

Hiszek, de növeld bennem a hitet, a reményt és a szeretetet!

Taníts engem mindig meglátni szeretetedet, amely életem minden eseményét irányítja.

Atyám! Te mindent tudsz, mindent látsz, jobban ismersz engem, mint én önmagamat. Te mindent megtehetsz és szeretsz engem.

Atyám, mivel azt kívánod, hogy mindig Hozzád folyamodjunk, most nagy bizalommal kérlek Téged Jézussal és a Szűzanyával ........ ( itt kérhetjük a kívánt kegyelmet ) 

Erre a szándékra az Ő Szent Szívükkel egyesülve felajánlom Neked imáimat, áldozataimat és önmegtagadásaimat, minden cselekedetemet s még nagyobb hűségemet kötelességeim teljesítésében.

Add nekem a Szentlélek világosságát, kegyelmét és erejét!

Erősíts meg Szentlelkeddel úgy, hogy Őt soha meg ne szomorítsam, s a megszentelő kegyelmet soha el ne veszítsem.

Atyám, ezt Szent Fiad, Jézus Krisztus nevében kérem tőled!

 


forrás: 

A Mennyei Atya szól szeretett gyermekeihez 

Eugénia Elisabetta Ravasio nővérnek adott üzenetek

Házasságunk megmentéséért

Szent őrangyalom, te látod, hogy a hozzám legközelebb álló emberrel, a feleségemmel / férjemmel megromlott a viszonyom.

Mi, emberi gyarlóságunk közepette nem találjuk a kiutat kapcsolatunk javítására, de tudom, hogy te meg tudod találni annak módját, hogy figyelmeztetést, indíttatást adjál alkalmas időben legalább egyikünknek, hogy újból az egység felé tudjunk közeledni.

Kérlek szent őrangyalom, szólj feleségem / férjem őrangyalának, és cselekedjetek minél előbb, mert különben a szakadék csak mélyül közöttünk, annak ellenére, hogy tudjuk be kellene temetnünk azt.

Kérlek segítsétek az egység helyreállítását megtört kapcsolatukban.

A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.

Kibékülés angyalai

Szent őrangyalom! Te látod, hogy X.Y.-nal összevesztünk haragban vagyunk. Tudom, hogy ez nem kedves Istennek, ezért szeretnék javítani ezen a helyzeten. Tudom, hogy ti, szent angyalok hozzájárulhattok minden Istennek kedves emberi megoldáshoz, így a mi haragunk lecsillapításához és kibékülésünkhöz is.

Ezért kérlek szent őrangyalom, járj közben haragosom, X.Y. őrangyalánál, hogy megtaláljuk annak módját, hogy mindketten a kibékülés irányába elinduljunk.

Kérlek találjátok meg azokat az eszközöket, melyek segíthetnek minket a kibékülés eléréséhez.

Csomóbogozó Szűzanya, Angyalok Királynője, kérlek járj közben értünk, és erősítsd meg őrangyalainkat, hogy valóban hatékony eszközt találjanak kibékülésünkhöz, hogy  majd békénknek örvendezve dicsérhessük szent nevedet,

Krisztus, a mi urunk által. Ámen.

Bármikor kérhetjük:

"Szent angyalom, menj oda, ahol épp most szentmisét mutatnak be, végy egy cseppet a drága szent Vérből és cseppentsd ............ szívébe."

forrás: Angyal Imakönyv.

süti beállítások módosítása